Tallon Griekspoor vecht zich naar derde ronde masterstoernooi Miami

Tijdens het masterstoernooi in Miami heeft Tallon Griekspoor zich weten te plaatsen voor de derde ronde. Hij versloeg de Amerikaan Alex Michelsen in drie sets: 7-6 (5), 6-7 (7), 6-4.

Griekspoor bouwde een voorsprong op van 5-3 met twee lovegames op rij, maar verloor deze voorsprong, net als later toen hij serveerde voor de winst van de eerste set bij 6-5. Desondanks won Griekspoor (ATP-26) de tiebreak van de wat nerveuze Michelsen, een van de vier tieners in de top-100 (ATP-73).

In de tweede tiebreak maakte de Nederlander twee opeenvolgende dubbele fouten toen hij serveerde voor de wedstrijd bij 6-5. Hij verloor de set, maar wist de 19-jarige Amerikaan uiteindelijk toch te verslaan door agressiever te spelen.

Van de Zandschulp en Rus vroegtijdig uitgeschakeld

Voor Botic van de Zandschulp viel het doek in de tweede ronde. Hij kon niet op tegen de als veertiende geplaatste Ugo Humbert. De Fransman won na bijna anderhalf uur met 6-4 6-3.

Ook Arantxa Rus werd uitgeschakeld in de tweede ronde. De nummer 57 van de wereld verloor in drie sets van de Française Océane Dodin (6-4 3-6 6-3).

Plaats een reactie