Sabalenka wint eerste wedstrijd na tragisch overlijden ex-partner, Roeblev vroegtijdig uitgeschakeld

Tennisster Aryna Sabalenka heeft haar eerste wedstrijd gewonnen sinds het plotselinge overlijden van haar ex-partner Konstantin Koltsov. De als tweede geplaatste Wit-Russische versloeg haar goede vriendin Paula Badosa met 6-4, 6-3 in Miami.

Beide speelsters verschenen in het zwart gekleed op de baan als teken van rouw na een lange regenpauze. Na twee sets verlieten ze de baan met een innige knuffel.

De Spaanse Badosa had in de eerste ronde voormalig nummer één van de wereld Simona Halep uitgeschakeld, die haar rentree maakte in Miami. “Het is ook moeilijk voor mij, want ze is mijn beste vriendin en ik wil dat ze het niet zwaar heeft”, aldus Badosa.

Voorafgaand aan de wedstrijd liet Sabalenka in een verklaring weten: “De dood van Konstantin is een ondenkbare tragedie. Hoewel we niet meer samen waren, is mijn hart gebroken. Respecteer alsjeblieft mijn privacy en die van zijn familie in deze moeilijke tijd.”

Roeblev vroegtijdig uitgeschakeld

In het mannentoernooi werd Andrej Roeblev al in de tweede ronde van Miami uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Rus verloor van de Tsjech Tomas Machac. De nummer 60 van de wereld won met 6-4, 6-4.

Roeblev verloor in de eerste set zijn service in de vijfde game en kon niet herstellen. Machac had in de tweede set genoeg aan één break.

Bij een 5-4 achterstand kreeg Roeblev nog wel een breakpoint, maar hij slaagde er niet in om deze te benutten. De Tsjech trok vervolgens de wedstrijd naar zich toe.

Roeblev werd eerder deze maand in de derde ronde van Indian Wells uitgeschakeld en werd gediskwalificeerd in de halve finales van het toernooi in Dubai na een uitval naar een lijnrechter.

Plaats een reactie