Nederlandse tennissers vroegtijdig uitgeschakeld in Miami

Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Miami niet weten te overleven. De Nederlandse tennisser kon niet op tegen de als veertiende geplaatste Ugo Humbert uit Frankrijk. Na bijna anderhalf uur spelen won Humbert met 6-4 6-3.

De vrijdag in Miami werd grotendeels verstoord door hevige regenval. Pas aan het einde van de middag brak de zon door in de ‘Sunshine state’ Florida en kon er weer getennist worden.

Van de Zandschulp had een matig seizoenstart met vier overwinningen en maar liefst acht nederlagen. Desondanks wist hij in de eerste ronde van Miami te winnen van de Australiër Rinky Hijikata met 7-5 7-6 (3). Helaas kon hij deze overwinning niet voortzetten tegen Humbert.

In de eerste set verloor Van de Zandschulp zijn servicegame bij een 5-4 achterstand, waardoor de set meteen beslist was. Humbert liep in de tweede set snel uit naar een 3-0 voorsprong. Van de Zandschulp wist nog terug te komen tot 3-3, maar uiteindelijk ging het toch weer mis. In de laatste game liet hij twee breakpoints onbenut.

Ook Arantxa Rus werd uitgeschakeld in de tweede ronde. De nummer 57 van de wereld verloor in drie sets van de Franse Oceane Odon met 6-4 3-6 6-3.

Plaats een reactie