Sabalenka reageert op tragisch overlijden ex-vriend en speelt in Miami

Aryna Sabalenka heeft voor het eerst gereageerd op het tragische overlijden van Konstantin Kolstov, haar voormalige vriend en voormalig ijshockeyer.

“Het overlijden van Konstantin is een ondenkbare tragedie. En hoewel we niet langer samen waren, is mijn hart gebroken”, schrijft de tweevoudig kampioene van de Australian Open op Instagram. “Ik vraag jullie alsjeblieft om de privacy van mij en zijn familie te respecteren tijdens deze moeilijke periode.”

Sabalenka neemt deel aan het toernooi in Miami

Ondanks haar persoonlijke verdriet neemt Sabalenka deze week deel aan het masterstoernooi in Miami. De organisatie heeft besloten haar een extra rustdag te geven, waardoor ze pas op vrijdag haar eerste wedstrijd speelt.

Bovendien zal Sabalenka geen interviews hoeven geven over haar wedstrijden. Gisteren heeft ze een trainingssessie gehad in Miami, waarbij ze volledig in het zwart gekleed was.

Er was geen bekendheid over het einde van de relatie tussen de tennisster en Kolstov. De politie van Miami gaat uit van zelfmoord. Kolstov, die 42 jaar oud werd, heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen van 2002 en 2010 en heeft gespeeld in de NHL voor de Pittsburgh Penguins.

Tegen goede vriendin

Sabalenka (25) heeft eerder dit jaar de Australian Open gewonnen en staat momenteel op de tweede plaats in de wereldranglijst. De Wit-Russische speelt op vrijdag tegen de Spaanse Paula Badosa. De twee zijn goede vriendinnen. “Ik heb gisteren en vandaag lang met haar gesproken”, vertelde Badosa aan The Tennis Letter.

“Ik weet wat ze op dit moment doormaakt, ik ken de hele situatie. Het is ook voor mij een schok, want zij is mijn beste vriendin. Ik wil haar niet zien lijden.”

“Het zal ongemakkelijk zijn om tegen haar te spelen in deze wedstrijd”, aldus Badosa, die verder niet wilde ingaan op de gebeurtenissen. “Ik heb haar beloofd om er niets over te zeggen.”

Plaats een reactie