Nederlandse tennissers Van de Zandschulp en Rus winnen in Miami

Het masterstoernooi van Miami is succesvol begonnen voor de Nederlandse tennissers. Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus hebben zich zonder setverlies geplaatst voor de tweede ronde. Tallon Griekspoor heeft een bye en zal in de tweede ronde instromen.

Van de Zandschulp, de nummer 77 van de wereld, was met 7-5, 7-6 (3) te sterk voor Rinky Hijikata (ATP-81). Deze overwinning is een opsteker voor de Nederlander, die een moeilijk jaar achter de rug heeft.

Dit is pas de vijfde overwinning van Van de Zandschulp op de ATP-tour in 2024. Tegen de Australiër Hijikata serveerde hij sterk (acht aces) en sloeg hij ook aanzienlijk meer winners dan zijn tegenstander: 21 tegenover 14.

In de tweede ronde zal Van de Zandschulp het opnemen tegen de als veertiende geplaatste Fransman Ugo Humbert.

Vorig jaar bereikte Van de Zandschulp de achtste finales in Miami, waardoor hij veel punten te verdedigen heeft. Als hij verliest van Humbert, zal hij buiten de top 80 van de wereldranglijst vallen.

Ook Rus behaalt overwinning

Rus was met 6-0, 6-3 te sterk voor Sara Sorribes Tormo. Hiermee heeft de 33-jarige Nederlandse een einde gemaakt aan een reeks van vijf opeenvolgende nederlagen. Haar laatste overwinning dateert van 7 februari.

De nummer 57 van de wereld had een goede start tegen Sorribes Tormo (WTA-52) en won de eerste zeven games op rij. Bij een stand van 2-2 in de tweede set moest Rus drie breakpoints wegwerken, maar verder had ze geen problemen met de Spaanse.

In de tweede ronde zal Rus het opnemen tegen Marta Kostjoek. De Oekraïense is als 29ste geplaatst in Miami.

Wereldtoppers aanwezig

Het toernooi van Miami duurt anderhalve week en is, samen met Indian Wells (vorige week gewonnen door Carlos Alcaraz en Iga Swiatek), het grootste toernooi op de kalender naast de vier grandslams en de ATP Finals.

Er zijn veel wereldtoppers aanwezig in Florida. Nummer één Novak Djokovic slaat het toernooi dit jaar over. De 36-jarige Serviër heeft zijn afmelding gebaseerd op zijn werk- en privébalans.

Plaats een reactie