Tragisch verlies treft Sabalenka in Miami: vriend overlijdt onverwachts

Een persoonlijk drama heeft de Belarussische toptennisster Aryna Sabalenka getroffen, toen haar goede vriend en voormalig ijshockeyer Konstantin Koltsov op 42-jarige leeftijd overleed in Miami, waar vandaag een prestigieus tennistoernooi begint.

De politie van Miami heeft het overlijden van Koltsov als zelfmoord bestempeld. Volgens het politierapport is hij van een balkon gesprongen, zonder verdachte omstandigheden.

Koltsov, geboren in Minsk, speelde in de Amerikaanse profcompetitie NHL voor de Pittsburgh Penguins. Hij nam ook deel aan de Olympische Spelen van 2002 en 2010 als lid van het Belarussische team.

Sabalenka aanwezig bij toernooi in Miami

Sabalenka, 25 jaar oud en momenteel de nummer twee op de wereldranglijst, zou vanaf woensdag deelnemen aan het WTA-toernooi van Miami. Het is echter nog onbekend of ze zal spelen.

De vader van Sabalenka was ook een professionele ijshockeyspeler en overleed in 2019 plotseling op 43-jarige leeftijd. Ze had haar vader beloofd een grandslamtitel te winnen, en vorig jaar hield ze woord door de Australian Open te winnen. Dit jaar heeft Sabalenka haar titel weten te prolongeren.

Plaats een reactie