Simona Halep maakt rentree in Miami na dopingschorsing

Simona Halep, de 32-jarige Roemeense tennisster, zal vanavond haar rentree maken bij het prestigieuze toernooi van Miami. Na anderhalf jaar afwezigheid vanwege een dopingschorsing, werd haar straf onlangs in hoger beroep teruggebracht van vier jaar naar negen maanden, waardoor ze nu weer wedstrijden kan spelen.

Wildcard voor Halep

Halep, voormalig nummer één van de wereld en tweevoudig grandslamkampioene, heeft een wildcard gekregen van de toernooiorganisatie in Miami. In de eerste ronde zal ze het opnemen tegen de Spaanse Paula Badosa. Dit zal haar eerste wedstrijd zijn sinds de US Open van 2022.

“Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest”, schreef Halep eerder deze week op Instagram bij trainingsbeelden van zichzelf in Miami.

Tijdens de US Open van 2022 testte Halep positief op roxadustat tijdens een dopingcontrole. Deze stof verhoogt de productie van erytropoëtine (epo) en stimuleert de aanmaak van hemoglobine en rode bloedcellen.

Er werden ook onregelmatigheden gevonden in haar biologisch paspoort. Halep beweerde dat een besmet (maar toegestaan) supplement de oorzaak was van de positieve dopingtest.

Als haar oorspronkelijke schorsing van vier jaar was blijven staan, had Halep naar eigen zeggen hoogstwaarschijnlijk besloten om te stoppen met tennis.

Plaats een reactie