Nederlandse tennissers treffen opnieuw Sinner, Italië, België en Brazilië in Davis Cup

De Nederlandse tennissers staan opnieuw tegenover topspeler Jannik Sinner, de nummer drie van de wereldranglijst en winnaar van de Australian Open. Bij de loting voor de finaleronde van de Davis Cup is Nederland opnieuw gekoppeld aan Italië, net als bij de vorige editie, en daarnaast aan België en Brazilië.

Vorig jaar zorgde Sinner ervoor dat Nederland werd uitgeschakeld in de kwartfinales. De Italiaan won destijds zijn enkelspel tegen Tallon Griekspoor en het dubbelspel tegen Griekspoor en Wesley Koolhof. Vorige maand wist Sinner Griekspoor te verslaan in de finale van het ABN Amro Open in Ahoy, het toernooi dat hij uiteindelijk won.

Nederland zal de groepsfase van 10 tot en met 15 september spelen in de Italiaanse stad Bologna. De beste twee teams plaatsen zich voor de knock-outfase, die van 19 tot en met 24 november in het Spaanse Malaga zal plaatsvinden.

Kansen volgens Haarhuis

Captain Paul Haarhuis ziet mogelijkheden: “We zitten in een sterke poule met titelverdediger Italië. België heeft met Goffin en Bergs twee sterke spelers en een sterk dubbel. Bij Brazilië treffen we in Seyboth Wild en Monteiro twee jongens die vergelijkbaar zijn qua sterkte met de Belgen. Het wordt zwaar, maar we hebben zeker kansen om bij de eerste twee te eindigen.”

Onder leiding van Haarhuis wist Nederland in februari in Groningen van Zwitserland te winnen en zich daarmee te plaatsen voor de finaleronde.

Plaats een reactie