Halep verliest bij rentree na dopingschorsing in Miami van Badosa

Simona Halep heeft haar rentree in het proftennis niet kunnen bekronen met een overwinning op het WTA-toernooi in Miami. De Roemeense, die anderhalf jaar afwezig was vanwege een dopingschorsing, verloor van de Spaanse Paula Badosa met 6-1, 4-6, 3-6.

Het was een emotioneel moment voor de 32-jarige Halep. Aanvankelijk was ze voor vier jaar geschorst vanwege een positieve dopingtest, maar deze straf werd in hoger beroep teruggebracht tot negen maanden, waardoor ze nu weer mag tennissen.

Wildcard

De voormalig nummer één van de wereld en tweevoudig grandslamkampioene kreeg een wildcard voor het prestigieuze toernooi in Miami. Vanwege een schouderblessure kon ze haar rentree echter niet bekronen met een overwinning op de Spaanse nummer 80 van de wereld.

In haar eerste wedstrijd sinds de US Open in 2022 won Halep overtuigend de eerste set met 6-1. In de tweede set bood Badosa meer tegenstand en kon Halep een vroege break niet meer goedmaken.

De derde set werd een zware strijd: Haleps schouder werkte niet mee en ook Badosa had het zwaar. Uiteindelijk wist Badosa na bijna twee uur op de baan de overwinning binnen te slepen.

In de tweede ronde staat Halep tegenover de Belarussische Arina Sabalenka, al is het nog onzeker of Sabalenka in actie komt na het plotselinge overlijden van haar vriend.

Plaats een reactie