Alcaraz verslaat Sinner en ontmoet opnieuw Medvedev in Indian Wells finale

In de finale van het mastertoernooi in Indian Wells staan ​​de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Rus Daniil Medvedev opnieuw tegenover elkaar, net als vorig jaar. Titelverdediger Alcaraz versloeg Jannik Sinner met 1-6, 6-3, 6-2 en Medvedev versloeg Tommy Paul met 1-6, 7-6 (3), 6-2.

Voor Sinner, de winnaar van de Australian Open, was dit zijn eerste nederlaag van 2024 na zestien opeenvolgende overwinningen. Hij had dit jaar ook de titel in Rotterdam veroverd. In totaal was hij negentien wedstrijden op rij ongeslagen gebleven.

De als derde geplaatste Italiaan begon sterk en was oppermachtig in de eerste set, die drie uur werd onderbroken vanwege regen. Alcaraz, als tweede geplaatst, paste zijn tactiek aan, kwam vaker naar het net en won de set na een vroege break.

In de derde set probeerde Sinner met een snoekduik een break te voorkomen, maar raakte daarbij geblesseerd aan zijn linkerhand. De break kwam er toch en daarna stapelde Sinner fout op fout. Alcaraz bleef kalm en behaalde zijn vierde overwinning op Sinner in acht ontmoetingen op het hoogste niveau bij de mannen.

Medvedev verslaat Paul

Medvedev had ook een moeilijke start. Paul liet de Rus kansloos in de eerste set met sterk spel, maar keek in de tweede set al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Hij wist dit echter knap ongedaan te maken, maar verloor uiteindelijk in de tiebreak nadat de Amerikaan vijf opeenvolgende punten verloor vanaf 3-2.

De als vierde geplaatste Medvedev zette daarna door, hoewel hij op 4-1 en 5-2 nog twee breekkansen moest wegwerken.

Plaats een reactie