Alcaraz behaalt tweede opeenvolgende overwinning in Indian Wells, Swiatek triomfeert zonder setverlies

Carlos Alcaraz wint opnieuw Indian Wells

Carlos Alcaraz heeft voor de tweede keer op rij het hardcourttoernooi van Indian Wells op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de Spanjaard Daniil Medvedev in twee sets: 7-6 (5), 6-1. Vorig jaar won Alcaraz ook al van Medvedev in de finale.

Swiatek zegeviert zonder setverlies

Bij de vrouwen heeft de Poolse Iga Swiatek met groot vertoon van macht de finale winnend afgesloten. De nummer een van de wereld had op weg naar de finale geen set verloren en deed dat ook niet tegen Maria Sakkari: 6-4, 6-0.

Mannen

Medvedev, die twee van vijf eerdere duels met Alcaraz had gewonnen, begon goed en kwam op een 3-0 voorsprong. De Spaanse nummer twee van de wereld knokte zich echter direct langszij. In de tiebreak stond Alcaraz nooit achter en maakte Medvedev verkeerde keuzes.

Dat bleef de Rus, de mondiale nummer vier, ook in de tweede set doen en Alcaraz speelde ontspannen en uitstekend. De nog altijd maar 20-jarige Alcaraz reeg de winners aaneen, gaf niets meer weg en boekte zijn dertiende toernooizege, de eerste sinds Wimbledon vorig jaar.

Swiatek blijft onverslaanbaar

De als negende geplaatste Sakkari boog in de finale van 2022 ook al voor Swiatek en verloor toen met 6-4, 6-1.

De Griekse leek er nu een gevecht van te maken toen ze met drie games op rij een 0-3 achterstand goedmaakte. De Poolse gooide het tempo weer omhoog en gunde Sakkari na de gewonnen eerste set nog slechts vijf punten.

De 22-jarige Swiatek speelde haar 23ste finale en ging er voor de negentiende keer met de hoofdprijs vandoor.

Plaats een reactie