Sakkari verslaat Gauff in halve finale Indian Wells, Swiatek opnieuw tegenstander in finale

Maria Sakkari en Iga Swiatek hebben zich geplaatst voor de finale van het toernooi in Indian Wells. De Griekse behaalde een indrukwekkende overwinning van 6-4, 6-7, 6-2 op de als derde geplaatste Coco Gauff.

In de wedstrijd, die twee keer werd onderbroken vanwege regen, nam Sakkari een voorsprong van 5-2 in de tweede set. Gauff vocht echter knap terug, redde drie matchpoints in de tiende game en dwong een derde set af in de tiebreak.

De Griekse, die negende staat op de WTA-ranglijst, liet zich niet van de wijs brengen en liep dankzij haar sterke forehand snel uit naar een beslissende voorsprong in de derde set. De overwinning op Gauff was haar eerste overwinning op een speelster uit de top drie sinds eind 2022.

Gemakkelijke overwinning voor Swiatek

Swiatek was veel sneller klaar met Marta Kostjoek. De nummer één van de wereld versloeg de Oekraïense met 6-2, 6-1 in iets meer dan een uur.

Kostjoek (WTA-32) sloeg meer winners dan haar tegenstander (17 tegenover 14), maar dat was het enige statistiekje waarin ze de overhand had. Swiatek kreeg geen enkel breekpunt tegen en maakte slechts zes onnodige fouten gedurende de hele wedstrijd.

De aankomende confrontatie tussen Swiatek en Sakkari is een herhaling van de finale in 2022. Destijds won de Poolse. Als Swiatek zaterdag opnieuw wint, wordt ze de eerste als eerste geplaatste speelster die het toernooi wint sinds Viktoria Azarenka in 2012.

Plaats een reactie