Djokovic besluit masterstoernooi Miami over te slaan om balans tussen privéleven en werk te behouden

Novak Djokovic heeft aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan het masterstoernooi van Miami, dat op woensdag van start gaat. De 36-jarige nummer één van de wereld heeft aangegeven dat hij meer balans wil creëren tussen zijn privéleven en zijn werk.

“Hallo Miami! Helaas zal ik dit jaar niet deelnemen aan de Miami Open”, meldt Djokovic op X. “Op dit punt in mijn carrière moet ik een evenwicht vinden tussen mijn persoonlijke en professionele schema.”

Afgelopen week speelde Djokovic zijn eerste toernooi sinds de Australian Open in Indian Wells, maar zijn comeback eindigde in een teleurstelling. De Serviër werd verrassend uitgeschakeld in de derde ronde door de Italiaanse ‘lucky loser’ Luca Nardi.

Einde van een reeks

In januari verloor Djokovic in de halve finale van de Australian Open van Jannik Sinner, die later het toernooi zou winnen. Hiermee kwam er een einde aan Djokovic’s reeks van 33 opeenvolgende overwinningen in Melbourne.

Plaats een reactie