Koolhof en Mektic winnen dubbelspeltoernooi Indian Wells en versterken positie voor Olympische Spelen

Wesley Koolhof en Nikola Mektic hebben het dubbelspeltoernooi van Indian Wells gewonnen. In de finale waren ze met 7-6 (2), 7-6 (4) te sterk voor het duo Marcel Granollers en Horacio Zeballos uit Spanje en Argentinië.

Door deze overwinning verstevigt Koolhof zijn positie in de top tien van de wereldranglijst voor dubbelspel. Hij staat momenteel op de zevende plaats. Dit is gunstig met het oog op de komende Olympische Spelen, aangezien tennissers in de top tien hun eigen dubbelpartner mogen kiezen.

Als Koolhof na Roland Garros niet meer in de top tien staat, kan hij nog steeds deelnemen aan de Spelen, maar dan moet hij spelen met de op een na hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst.

Dit is niet de voorkeur van Koolhof, aangezien hij bezig is aan zijn laatste seizoen als prof. In november vorig jaar kondigde de 34-jarige tennisser aan dat het tijd is voor iets anders. Hij behaalde in juli 2023 samen met de Brit Neal Skupski een grote doelstelling door Wimbledon te winnen.

Eerder dit jaar won Koolhof samen met Mektic al de toernooien in Auckland en Rotterdam.

Plaats een reactie