Bijenzwerm verstoort tenniswedstrijd tussen Alcaraz en Zverev in Indian Wells

Een opmerkelijk moment deed zich voor tijdens het masterstoernooi van Indian Wells. De wedstrijd tussen Carlos Alcaraz en Alexander Zverev werd ongeveer twee uur stilgelegd vanwege een bijenzwerm.

Uiteindelijk wist Alcaraz de kwartfinalewedstrijd te winnen met 6-3, 6-1.

Na negentien minuten, bij een stand van 1-1, verzamelde een zwerm bijen zich boven het tennispark in Californië. Alcaraz probeerde de insecten weg te slaan, maar slaagde daar niet in. Hierdoor moest de wedstrijd worden onderbroken.

Bekijk hier de beelden van de bijenaanval:

De bijen verzamelden zich uiteindelijk bij een camera en werden verwijderd met behulp van een stofzuiger. Na 1 uur en 48 minuten werd de wedstrijd hervat. De onderbreking had geen invloed op Alcaraz, de nummer twee van de wereld, die overtuigend de halve finales bereikte.

“Dit was absoluut de meest bizarre wedstrijd die ik in mijn carrière heb gespeeld”, zei de Spanjaard. “In eerste instantie dacht ik dat er maar een paar bijen waren, maar toen ik naar de lucht keek, zag ik er duizenden. Het was echt vreemd. Ik zal niet liegen: ik ben een beetje bang voor bijen.”

Naast Alcaraz hadden ook Jannik Sinner en Tommy Paul zich al geplaatst voor de halve finales. Er moest dus nog één naam aan dat lijstje worden toegevoegd. Die eer ging naar Daniil Medvedev.

De Rus had het zwaar tegen de Deen Holger Rune, maar slaagde er uiteindelijk in om na bijna twee uur spelen zijn tegenstander te verslaan met 7-5, 6-4.

Voor Medvedev wordt dit zijn eerste halve finale op een masterstoernooi sinds Rome in mei vorig jaar.

Plaats een reactie