Alcaraz, Sinner en Swiatek bereiken eenvoudig de kwartfinales in Indian Wells

De jonge Spanjaard Carlos Alcaraz heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van het masterstoernooi in Indian Wells. De titelverdediger en huidige nummer twee van de wereld won met gemak van Fábián Marozsán met 6-3, 6-3.

Vorig jaar zorgde Marozsán nog voor een grote verrassing door Alcaraz te verslaan op het masterstoernooi in Rome. Ook dit keer leek hij het de Spanjaard af en toe lastig te maken.

Hoewel Marozsán goed kon meekomen in de rally’s, was Alcaraz constanter en speelde hij zijn beste tennis op cruciale momenten.

“Eerlijk gezegd was ik behoorlijk nerveus voor de wedstrijd”, gaf Alcaraz toe na afloop. “Ik herinner me nog dat ik geen enkele kans had in die wedstrijd in Rome. Vandaag wist ik wat ik beter moest doen.”

In de kwartfinales staat Alcaraz tegenover de Duitser Alexander Zverev.

Sinner wint achttien wedstrijden op rij

Jannik Sinner heeft ook de kwartfinales bereikt na een overwinning van 7-6 (4), 6-1 op Ben Shelton. De Italiaan boekte zijn achttiende opeenvolgende overwinning tegen de Amerikaan.

In de eerste set kreeg Sinner al een setpunt op 5-4, maar Shelton wist een tiebreak af te dwingen. Nadat Sinner die had gewonnen, was de wedstrijd beslist.

Na een snelle 3-0 voorsprong in de tweede set pakte Shelton nog een game voordat Sinner de wedstrijd met een love game uitserveerde.

In de volgende ronde staat Sinner tegenover de Tsjech Jiri Lehecka. De nummer 32 van de wereld verraste Stefanos Tsitsipas (ATP-11) met 6-2, 6-4.

Swiatek wint en ontmoet Wozniacki

Iga Swiatek heeft zich moeiteloos geplaatst voor de kwartfinales van het vrouwentoernooi. De Poolse nummer 1 van de wereld won in twee sets van Joelia Poetintseva uit Kazachstan: 6-1, 6-2.

De volgende tegenstander van Swiatek is de Deense Caroline Wozniacki, voormalig nummer 1 van de wereld. Wozniacki versloeg de Duitse Angelique Kerber met 6-4, 6-2.

De 22-jarige Poolse kijkt uit naar de wedstrijd tegen Wozniacki, die vorig jaar haar comeback maakte. “Ze is een zeer ervaren speelster. Ik vind dat ze geweldig speelt na haar zwangerschapsverlof. Ik heb veel respect voor haar en het wordt een mooie wedstrijd.”

Plaats een reactie