Djokovic verrast door onbekende Italiaan in Indian Wells

Novak Djokovic is onverwacht uitgeschakeld bij het prestigieuze masterstoernooi van Indian Wells. De Servische nummer één van de wereld verloor in Californië in de derde ronde van de onbekende Italiaan Luca Nardi met 4-6, 6-3, 3-6.

De pas 20-jarige Nardi staat op de 123e plaats van de wereldranglijst. Hij kreeg de kans om deel te nemen aan Indian Wells als ‘lucky loser’, nadat de Argentijnse qualifier Tomas Martin Etcheverry zich vanwege een blessure had teruggetrokken.

Djokovic heeft moeite met Italianen

Het lijkt erop dat Djokovic de laatste tijd moeite heeft met Italiaanse spelers. Bij de Australian Open van dit jaar werd hij in de halve finale uitgeschakeld door Jannik Sinner, de uiteindelijke winnaar in Melbourne. Van zijn laatste zeven wedstrijden tegen Italianen heeft de Serviër er vijf verloren, waarvan drie tegen Sinner.

Voor Djokovic was deelname aan Indian Wells zijn eerste optreden sinds de Australian Open. In de eerste ronde had hij een bye, waarna hij in de tweede ronde flink werd uitgedaagd door de Australiër Aleksandar Vukic.

Djokovic wist die wedstrijd nog in drie sets te winnen, maar tegen Nardi ging het mis voor de vijfvoudig winnaar van het toernooi. Het was zijn eerste deelname aan het toernooi in de Californische woestijn in vijf jaar.

“Hij had niets te verliezen en speelde geweldig”, probeerde Djokovic de onverwachte nederlaag te verklaren. “Ik was meer verbaasd over mijn eigen niveau. Dat was heel slecht. Hij had een topdag, ik had een hele slechte dag.”

Ongeloof bij Nardi

Nardi kon zijn geluk niet op. “Voordat deze avond begon, kende niemand mij”, stamelde de jonge Italiaan na zijn overwinning. “Ik denk dat het echt een wonder is. Ik ben iemand die buiten de top honderd van de wereld staat en nu versla ik Novak. Ongelooflijk.”

De Italiaan heeft zelfs een poster van Djokovic op zijn kamer hangen, zo vertelde hij. “Elke avond als ik naar bed ga, kijk ik ernaar. Ik denk dat ik dat zeker zal blijven doen… Ik maak een grapje, maar ik denk dat ik hem zal bewaren.”

Nardi is de laagst geplaatste speler ooit die Djokovic heeft verslagen op een grandslamtoernooi of masterstoernooi. In 2008 deed de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson dat in Miami als nummer 122 van de wereld.

Plaats een reactie