Nederlandse tennisster Arantxa Rus geselecteerd voor Billie Jean King Cup

Arantxa Rus, 33 jaar oud, is opgenomen in het Nederlandse tennisteam dat volgende maand zal deelnemen aan de Billie Jean King Cup. Captain Elise Tamaëla heeft ook Suzan Lamens (WTA-195), de 20-jarige debutante Anouk Koevermans (WTA-389) en dubbelspecialiste Demi Schuurs (WTA-842) geselecteerd.

Het Nederlandse team moet zich via drie groepsduels kwalificeren voor de play-offs van de wereldgroep in november. Vorig jaar slaagde Nederland erin zich te kwalificeren, maar verloor vervolgens de play-off tegen Oekraïne. Hierdoor kwam Nederland weer in Groep 1 terecht, samen met Bulgarije, Denemarken, Griekenland, Hongarije, Letland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Servië, Zweden en Turkije.

Vier tickets

“Ik ben blij dat Arantxa zich weer beschikbaar heeft gesteld voor het team”, aldus Tamaëla, die het een jaar geleden nog zonder de sterkste Nederlandse tennisster van het moment moest doen. “Met Arantxa als kopvrouw van ons team behoren we tot de sterkere landen daar. Daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn.”

Arantxa Rus, momenteel nummer 48 van de wereld, ontbrak vorig seizoen in de groepsfase omdat ze haar individuele carrière prioriteit gaf. In november keerde ze terug in het team, maar kon ze ondanks een overwinning niet voorkomen dat Nederland van Oekraïne verloor.

De loting voor de drie groepen van vier teams vindt plaats op 7 april. De winnaars van de poules plaatsen zich direct voor de play-offs. De nummers twee strijden in een poule om een vierde ticket. De wedstrijden, die op gravel worden gespeeld, vinden plaats tussen 8 en 13 april in Portugal.

Plaats een reactie