Griekspoor uitgeschakeld door Zverev op Indian Wells

Tallon Griekspoor heeft de derde ronde van het tennistoernooi van Indian Wells niet weten te overleven. De Nederlandse tennisser verloor in twee sets van de sterke Duitser Alexander Zverev: 6-7 (7), 3-6.

Griekspoor, de nummer 27 van de wereld, kon in de eerste set goed meekomen met de Duitse nummer 6. Sterker nog, Griekspoor kreeg in de beslissende tiebreak twee setpunten, waarvan één op zijn eigen service, maar Zverev wist het tij te keren.

Na het verlies van de eerste set kon Griekspoor zijn frustratie niet meer bedwingen. Met acht krachtige slagen sloeg de woedende Griekspoor zijn racket kapot op de harde ondergrond.

In de tweede set, die wat later begon vanwege het opruimen van de restanten van Griekspoors racket, vond de Nederlander zijn rust weer terug en gingen de twee spelers gelijk op. Tot aan de zevende game, toen Zverev twee keer op rij de service van Griekspoor wist te breken. Na een uur en 45 minuten was de wedstrijd voorbij.

Het verliezen van Zverev is geen schande. De Duitser begon het jaar sterk met een halve finaleplaats op de Australian Open. In de achtste finales van Indian Wells zal Zverev het opnemen tegen de Australiër Alex de Minaur. De winnaar van die wedstrijd kan mogelijk Carlos Alcaraz treffen. Griekspoor keert huiswaarts.

Griekspoor heeft in zijn carrière twee titels gewonnen, maar wacht nog op zijn grote doorbraak in de masterstoernooien. Vorig jaar bereikte Griekspoor de laatste zestien op het masterstoernooi van Parijs, zijn beste prestatie op dat niveau.

Indian Wells, het prestigieuze toernooi

Op Indian Wells liet Griekspoor opnieuw goed spel zien. Dit is een positieve ontwikkeling, aangezien het toernooi ook wel bekend staat als het vijfde grandslamtoernooi van het jaar.

Dit komt door het immense stadion met 16.000 zitplaatsen, de uitstekende faciliteiten en het vooruitstrevende karakter van het toernooi. Indian Wells was bijvoorbeeld het eerste toernooi met een Hawk-Eye-systeem.

Ook nemen vrijwel alle topspelers jaarlijks deel aan dit toernooi. Later vandaag zullen onder andere de Deen Holger Rune (ATP-7) en de Noor Casper Ruud (ATP-9) de baan betreden. Ook Novak Djokovic (ATP-1), Carlos Alcaraz (ATP-2) en Jannik Sinner (ATP-3) zijn nog in de race.

Alcaraz versloeg zondagavond in een volgens hemzelf “bijna perfecte” wedstrijd de Canadees Felix Auger-Aliassime (6-2, 6-3). Sinner, die dit jaar nog ongeslagen is, rekende af met de Duitser Jan-Lennard Struff (6-3, 6-4).

De Amerikaan Ben Shelton versloeg zondagnacht de Argentijn Francisco Cerúndolo in drie sets (7-6 (5), 3-6, 7-6 (5)) en zal de volgende tegenstander zijn van Sinner.

Plaats een reactie