Griekspoor bereikt laatste 32 in sterk bezet Indian Wells, Van de Zandschulp uitgeschakeld

Tallon Griekspoor heeft zich weten te plaatsen bij de laatste 32 tennissers op het sterk bezette toernooi in Indian Wells. De Haarlemmer versloeg in de tweede ronde zonder problemen de Duitser Yannick Hanfmann met 6-3, 6-3.

Voor de andere Nederlandse deelnemer, Botic van de Zandschulp, was het avontuur van korte duur. Hij verloor in de eerste ronde van Denis Shapovalov met 6-1, 6-4.

Griekspoor (27) zal in de volgende ronde de als zesde geplaatste Duitser Alexander Zverev treffen, die in januari nog halvefinalist was op de Australian Open. En dat is zeker geen kleine naam die deze weken meedoet aan het toernooi in Californië. Onder andere Novak Djokovic, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner doen ook mee, samen met vele andere topspelers.

In goede vorm

Griekspoor werd vorig jaar uitgeschakeld in de derde ronde van het BNP Paribas Open, zoals het toernooi officieel heet, na een nederlaag tegen Alcaraz. Nu laat de Nederlander zien dat hij in goede vorm verkeert.

De uitstekend serverende Griekspoor verloor slechts vijf punten op zijn eerste service, sloeg zes aces en stond geen enkel breekpunt toe. Hij dwong zelf zes breakpunten af en benutte er drie. Na een uur en vijftien minuten was de wedstrijd voorbij.

Van de Zandschulp (28) had het veel moeilijker. Nadat zijn wedstrijd een dag was uitgesteld vanwege hevige regenval, had de Nederlander geen kans tegen Shapovalov in een van de laatste eersterondepartijen. De Canadees stond al snel met 5-0 voor en had de overwinning na vijf kwartier binnen.

Swiatek gaat door, titelverdedigster Rybakina meldt zich af

In het vrouwentoernooi versloeg Angelique Kerber verrassend de Letse nummer tien van de wereld, Jelena Ostapenko, in de tweede ronde met 5-7, 6-3, 6-3.

Voor de 36-jarige Duitse, die in 2016 en 2017 even de nummer één van de wereld was, was dit de eerste keer sinds haar terugkeer na haar zwangerschap dat ze twee wedstrijden op rij wist te winnen.

Iga Swiatek, de Poolse nummer één van de wereld, had een moeizame start maar versloeg uiteindelijk de Amerikaanse Danielle Collins kansloos met 6-3, 6-0. Swiatek overleefde twee breakpoints op 3-3, waarna ze geen enkele game meer verloor.

Voor titelverdedigster Jelena Rybakina uit Kazachstan is het toernooi voorbij voordat het begonnen is. Ze heeft zich vlak voor haar eersterondepartij teruggetrokken vanwege maag- en darmklachten.

Plaats een reactie