Djokovic en Sabalenka winnen na zware strijd in Indian Wells

Novak Djokovic en Aryna Sabalenka hebben flink moeten vechten in hun derde ronde wedstrijden op het tennistoernooi van Indian Wells, maar ze zijn erin geslaagd om te winnen.

De als eerste geplaatste Djokovic versloeg Aleksandar Vukic in drie sets: 6-2, 5-7, 6-3. Sabalenka overleefde vier matchpoints tegen Peyton Stearns en won uiteindelijk ook in drie sets: 6-7 (2), 6-2, 7-6 (8).

Voor Djokovic was het zijn 400e overwinning op een masterstoernooi, waarmee hij alleen Rafael Nadal (406) voor zich moet laten. Met 40 mastertitels is Djokovic wel de recordhouder. Het was echter geen gemakkelijke wedstrijd tegen de nummer 69 van de wereld.

Vukic maakte het de vijfvoudig winnaar van Indian Wells erg moeilijk. De Australiër was meestal de sterkste in de lange rally’s, maar Djokovic wist met goed serveren toch de overwinning binnen te slepen. In de volgende ronde staat hij tegenover de Italiaan Luca Nardi.

Medvedev door, Hurkacz uitgeschakeld

De 36-jarige Djokovic staat voor het eerst in vijf jaar weer in het schema van het sterk bezette toernooi in Californië, mede door zijn afwezigheid tijdens de coronapandemie. Bijna alle toptennissers zijn aanwezig aan de Amerikaanse westkust. Vandaag zullen onder andere Carlos Alcaraz (ATP-2), Jannik Sinner (ATP-3) en Andrej Roeblev (ATP-5) de baan op gaan.

Afgelopen nacht plaatsten Daniil Medvedev (ATP-4) en Casper Ruud (ATP-9) zich eenvoudig voor de volgende ronde. Maar Hubert Hurkacz (ATP-8) werd verrassend uitgeschakeld door de 37-jarige Fransman Gaël Monfils, die momenteel 54e van de wereld is.

Nederlander Tallon Griekspoor zal morgen zijn wedstrijd spelen in de laatste 32 van het toernooi tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP-6).

In het vrouwentoernooi wist Sabalenka ternauwernood een uitschakeling te voorkomen. Na bijna drie uur tennis versloeg de nummer twee van de wereld de Amerikaanse Stearns (WTA-64). De beslissing viel in een slopende derde set, die maar liefst een uur en twintig minuten duurde.

Vier matchpoints

Sabalenka won de supertiebreak met 8-6, nadat Stearns in de vorige set op 5-4 en met een voorsprong van 40-0 op haar eigen servicegame vier matchpoints had verspild.

“Dit was zeker een van de gekste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld”, zei Sabalenka achteraf. Ze had ook last van een pijnlijke enkel tijdens de wedstrijd. “Ik heb gevochten om elke bal terug te slaan. Het voelt nu goed, maar we zullen zien hoe het verder gaat.”

Eerder ontsnapte ook Coco Gauff (WTA-3) aan uitschakeling. De Amerikaanse won uiteindelijk met 2-6, 6-3, 7-6 (4) van de Française Clara Burel (WTA-47).

De Poolse nummer één van de wereld, Iga Swiatek, zal op haar hoede zijn. Ze speelt tegen Linda Noskova, de 19-jarige Tsjechische die Swiatek in januari uitschakelde in de derde ronde van de Australian Open.

Plaats een reactie