Nadal trekt zich terug uit Indian Wells vanwege blessure: ‘Kan niet tegen mezelf liegen’

Rafael Nadal heeft besloten om niet deel te nemen aan het tennistoernooi van Indian Wells. De Spaanse tennisser zou eigenlijk donderdag zijn rentree maken na een blessure aan het begin van het seizoen, maar hij voelt zich nog niet klaar om op het hoogste niveau te spelen.

“Het was een moeilijke beslissing, maar ik kan niet tegen mezelf en tegen de duizenden fans liegen. Ik zal jullie allemaal missen,” schrijft de 37-jarige Nadal op X.

De 22-voudig grandslamwinnaar heeft al langer last van blessures. Begin januari keerde hij na bijna twaalf maanden afwezigheid terug op de baan in Brisbane, Australië. Hij won daar twee wedstrijden, maar kreeg daarna opnieuw te maken met fysieke problemen en moest zich terugtrekken voor de Australian Open.

Gravelseizoen

Men verwachtte dat Nadal zich zou voorbereiden op het gravelseizoen, dat in april begint. Op deze ondergrond heeft hij onder andere veertien titels gewonnen op Roland Garros in Parijs.

Nadal hoopte zijn comeback te maken op het toernooi in Indian Wells. Hij reisde vroegtijdig af naar de Californische woestijn om extra trainingen op hardcourt te volgen en speelde afgelopen weekend een demonstratiewedstrijd in Las Vegas tegen zijn landgenoot Carlos Alcaraz.

De avond voor zijn eerste ronde wedstrijd deelde Nadal het slechte nieuws met zijn fans. “Iedereen weet hoeveel ik van deze plek houd en hoe graag ik hier speel in Indian Wells,” voegde hij eraan toe. Nadal heeft vijf keer in de finale gestaan van dit Amerikaanse hardcourttoernooi, waarvan hij er drie heeft gewonnen.

Sumit Nagal uit India zal Nadal vervangen op het toernooi, dat ook wel bekend staat als de ‘vijfde grandslam’.

Plaats een reactie