Rus verliest in eerste ronde van Indian Wells

Arantxa Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde van het grote masterstoernooi in Indian Wells te bereiken. De Nederlandse nummer 48 van de wereld verloor met 6-7 (5), 2-6 van de Duitse Tatjana Maria.

Dit was de zesde keer dat Rus deelnam aan het prestigieuze toernooi in Californië en helaas verloor ze voor de vijfde keer haar eerste wedstrijd. Ondanks dat ze kansen had tegen Maria, de nummer 46 van de wereld, kon ze deze niet benutten. Maria begon de wedstrijd met een gemiste smash en leverde haar eerste servicegame in.

Rus had echter twee keer een voorsprong in de wedstrijd, maar gaf deze beide keren uit handen. In de tiebreak verloor ze vijf punten op rij, nadat ze met 5-2 voor stond.

In de tweede set wist Maria van 2-2 uit te lopen naar 6-2. Rus kreeg een kans om een break te plaatsen en op 3-1 te komen, maar deze kans miste ze.

Morgen is het de beurt aan Van de Zandschulp

Bij de mannen nemen Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor deel aan het toernooi. Van de Zandschulp zal morgen spelen tegen de Canadees Denis Shapovalov. Griekspoor is geplaatst en zal in de tweede ronde instromen.

Plaats een reactie