Roeblev gediskwalificeerd na woede-uitbarsting: “Ben in mijn hoofd nog 16”

Andrej Roeblev is gediskwalificeerd in de halve finales van het toernooi in Dubai vanwege een heftige woede-uitbarsting. Tijdens zijn wedstrijd tegen Aleksandr Boeblik gaf de nummer vijf van de wereld de lijnrechter de volle laag toen Boeblik met 6-5 voor stond.

De scheidsrechter vond de uitval van Roeblev te ver gaan, waardoor het spannende duel onverwacht tot een einde kwam.

Roeblev wist in de eerste twee sets een achterstand goed te maken, maar verloor in de derde set zijn voorsprong. De temperamentvolle Rus was al meerdere keren woedend op zichzelf geweest na het missen van breekkansen in die derde set.

Bij een stand van 6-7, 7-6, 6-5 in het voordeel van Boeblik kon Roeblev zijn woede niet meer onder controle houden.

Roeblev’s temperament en jeugdige mentaliteit

Dit is niet de eerste keer dat Roeblev (wiens naam in Rusland als Roebljov wordt uitgesproken) zijn geduld verliest op de tennisbaan. Buiten de baan staat hij juist bekend als een rustige en bijna verlegen jongeman.

Een maand geleden vertelde de 26-jarige Roeblev aan Tennis TV wat er in zijn hoofd gebeurt tijdens wedstrijden. “Je kunt beter niet in mijn hoofd kijken; het is als een horrorfilm”, zei hij. “Ik heb het lichaam van een volwassen man, maar de mentaliteit van een junior. In mijn hoofd ben ik nog steeds 16 jaar oud.”

Roeblev begon het jaar 2024 met een toernooizege in Hongkong. Op de Australian Open verloor hij in de kwartfinales van de uiteindelijke winnaar Jannik Sinner.

Twee weken geleden strandde hij ook in de kwartfinales van het toernooi in Rotterdam, waar hij verloor van de Australiër Alex de Minaur.

Plaats een reactie