Tweede ronde ATP-toernooi Dubai: Van de Zandschulp en Griekspoor uitgeschakeld

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor zijn beiden uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Dubai. Van de Zandschulp verloor kansloos van Sebastiaan Korda, terwijl Griekspoor nipt het onderspit moest delven tegen Aleksandr Boeblik.

Van de Zandschulp overklast door Korda

Van de Zandschulp, de nummer 75 van de wereld, wist vorig jaar nog de kwartfinales te bereiken in Dubai. Dit jaar was hij echter geen moment in de race. Korda domineerde de wedstrijd en gaf Van de Zandschulp geen enkele kans. Met een eindstand van 1-6, 0-6 was de nederlaag genadeloos.

In de eerste set benutte Korda al zijn drie breekkansen en serveerde hij uitstekend. Van de Zandschulp kon slechts één game winnen. Ook in de tweede set begon Van de Zandschulp met een break tegen en kon hij geen vuist maken tegen Korda.

Griekspoor verliest nipt van Boeblik

Griekspoor strandde net als vorig jaar in de tweede ronde van het toernooi. Hij verloor nipt van Boeblik met een eindstand van 6-7 (8), 6-7 (2). De wedstrijd was grotendeels in evenwicht, waarbij Griekspoor vertrouwde op zijn solide baselinespel en Boeblik gevaarlijk was met zijn sterke opslag en onvoorspelbare spel.

In de tiebreak van de eerste set verspeelde Griekspoor een 3-0 voorsprong, waarna Boeblik beter begon te spelen. Griekspoor kreeg setpunten, maar uiteindelijk was het Boeblik die de set won met een prachtige passeerslag.

Ook in de tweede set eindigde de wedstrijd in een tiebreak. Griekspoor, bekend als de ’tiebreak-koning’, kon dit keer echter niet het verschil maken tegen Boeblik. Met een backhand rechtdoor benutte Boeblik zijn eerste matchpoint en won de wedstrijd.

Plaats een reactie