Max Verstappen en Diede de Groot genomineerd voor prestigieuze Laureus Awards

Formule 1-coureur Max Verstappen en rolstoeltennisster Diede de Groot zijn genomineerd voor de prestigieuze Laureus Awards. Verstappen maakt kans op de titel van sportman van het jaar, terwijl De Groot kan worden verkozen tot sporter van het jaar met een beperking.

De winnaars van de Laureus Awards worden bekendgemaakt op een gala in Madrid op 22 april.

Sterke concurrentie

In de categorie van Verstappen heeft hij sterke concurrentie van voetballers Lionel Messi (vorig jaar winnaar van de Laureus Award) en Erling Haaland, tennisser Novak Djokovic, polsstokhoogspringer Mondo Duplantis en atleet Noah Lyles.

Het afgelopen Formule 1-seizoen was Verstappen buitengewoon dominant en behaalde hij zijn derde wereldtitel. In de categorie beste sportteams is Verstappens Red Bull Racing ook genomineerd.

De Groot zal moeten concurreren met parazwemmers Simone Barlaam en Danylo Chufarov, para-atleten Luca Ekler en Markus Rehm, en parawielrenster Nicole Murray.

Bij de vrouwen zijn voetbalster Aitana Bonmatí, atletes Shericka Jackson, Faith Kipyegon en Sha’Carri Richardson, skiester Mikaela Shiffrin en tennisster Iga Swiatek genomineerd.

Plaats een reactie