Griekspoor en Van de Zandschulp boeken succes in Dubai

Tallon Griekspoor heeft na zijn recente halvefinaleplaats in Rotterdam de draad weer opgepakt bij het ATP 500-toernooi in Dubai. De mondiale nummer 28 leidde met 7-5, 2-0 toen zijn tegenstander Abedallah Shelbayh uit Jordanië de strijd staakte vanwege een nekblessure.

Ook Botic van de Zandschulp boekte succes in de oliestaat. De Veenendaler versloeg de als zesde geplaatste Fransman Adrian Mannarino met 7-6 (3), 7-5.

Griekspoor weer fris na rustperiode

Na zijn inspanningen op het ABN Amro Open nam Griekspoor even gas terug en deed vorige week alleen mee aan het dubbelspel op het ATP-toernooi in Doha (verlies in de eerste ronde).

In zijn openingsronde tegen wildcardspeler Shelbayh, de nummer 228 van de wereld, oogde Griekspoor fris. Hij liet de 20-jarige Shelbayh in de eerste set terugkomen van 5-2 tot 5-5 door wat verlies aan concentratie, maar herstelde zich daarna.

In de tweede set gaf de linkshandige Shelbayh, een voormalig lid van de talentenopleiding van de Rafael Nadal-academie op Mallorca, op nadat Griekspoor hem direct had gebroken.

Griekspoor speelt in de tweede ronde tegen de als zevende geplaatste Aleksandr Boeblik. De tennisser uit Amsterdam heeft zijn eerdere drie duels met de Kazach verloren.

Van de Zandschulp, de nummer 75 van de wereld, pakte een welkome zege op Mannarino, de mondiale nummer negentien.

De Nederlander werd afgelopen week in Doha in de eerste ronde uitgeschakeld en dat zorgde voor frustratie. Hij vernielde een racket en kreeg een strafpunt voor het hard wegslaan van een bal.

Maandag stond hij een stuk rustiger op de baan, waar de omstandigheden vanwege de soms harde wind lastig waren. Van de Zandschulp gaf in de eerste set weliswaar twee keer een break voorsprong uit handen, maar sloeg in een sterk gespeelde tiebreak alsnog toe.

Daarna speelde Van de Zandschulp met meer vertrouwen. Hij won de partij door direct zijn eerste breekpunt van de tweede set te benutten na een afzwaaier van Mannarino.

‘Lastige lotingen gehad’

“Ik heb dit jaar wat lastige lotingen gehad en nog niet veel gewonnen. Daarom is elke overwinning goed voor het zelfvertrouwen”, zei Van de Zandschulp, die vorig jaar in Dubai nog de kwartfinales haalde.

In de achtste finales neemt hij het op tegen Sebastian Korda (ATP-33). De Nederlander heeft twee van zijn drie eerdere duels met de Amerikaan gewonnen.

Plaats een reactie