Jordan Thompson wint eerste enkelspeltitel én dubbelzege op drukke dag in Mexico

Op 29-jarige leeftijd heeft Jordan Thompson zijn eerste ATP-toernooizege in het enkelspel behaald. De Australiër versloeg de Noor Casper Ruud in de finale van het toernooi in Los Cabos met 6-3, 7-6 (4). Vijf uur later won Thompson ook het dubbeltoernooi in de Mexicaanse badplaats.

Thompson, die op de veertigste plaats staat op de wereldranglijst, had eerder al twee finales in het enkelspel verloren, beide op het gras van Rosmalen (in 2019 en 2023).

Drukke dag

Na zijn overwinning op Ruud had Thompson weinig tijd om te genieten van zijn eerste toernooiwinst. Een uur later stonden de halve finale en finale van het dubbeltoernooi op het programma, die hij samen met zijn dubbelpartner Max Purcell won. Thompson had al drie keer eerder een ATP-toernooi gewonnen in het dubbelspel.

Op de slotdag speelde Thompson in totaal ruim vijf uur, met twee finales en een halve finale. In vijf dagen tijd stond hij bijna achttien uur op de baan in Los Cabos.

Het is een klein wonder dat Thompson de enkelspelfinale heeft gewonnen. In de kwartfinales vocht hij zich terug van een 6-0, 3-0 achterstand tegen Alex Michelsen en speelde hij tot ver na middernacht een halve finale van 3 uur en 40 minuten tegen Alexander Zverev.

De halve finale van het dubbeltoernooi werd uitgesteld naar de slotdag en werd gespeeld na de finale tegen Ruud.

Tegen Ruud verliep de wedstrijd relatief soepel, hoewel Thompson in de eerste game vier breekpunten moest wegwerken en in de tweede set een 5-3 voorsprong verspeelde.

In het dubbeltoernooi waren Thompson en Purcell ook te sterk voor Ruud en zijn partner William Blumberg, met een score van 7-6 (1), 6-3. In de finale versloegen Thompson en Purcell vervolgens Gonzalo Escorbar en Aleksander Nedovyesov met 7-5, 7-6 (2), waardoor Thompson uiteindelijk twee titels kon vieren in de vroege ochtenduren (lokale tijd 3.00 uur).

Plaats een reactie