Griekspoor past eetpatroon en training aan op weg naar tennistop

Tallon Griekspoor is op zoek naar manieren om zichzelf te verbeteren op weg naar de absolute tennistop. De halvefinalist van het ABN Amro Open heeft recentelijk zijn eetpatroon en trainingsindeling aangepast, wat volgens hem nu zijn vruchten afwerpt.

De 27-jarige Griekspoor is sinds december nog nauwkeuriger gaan letten op zijn voeding. Hij eet nu meer groente en vlees en is gestopt met het eten van brood en pasta. Griekspoor heeft veel dingen veranderd in zijn benadering.

Hij voelt zich goed en heeft nu veel energie en slaapt goed. Voorheen had hij moeite met opstaan, maar nu heeft hij energie in de ochtend.

Zijn Zweedse fysiotherapeut Sebastian Pisano heeft Griekspoor nieuwe inzichten gebracht. Ze hebben veel dingen veranderd en zijn zaken anders gaan doen. Griekspoor staat volledig achter deze veranderingen.

Ook op fysiek gebied heeft Griekspoor het een en ander veranderd. Hij speelt niet meer een half uur in voor een wedstrijd, maar bewaart al zijn inspanning voor vlak voor de wedstrijd. Hij doet alleen losslaan en heeft zijn manier van krachttraining aangepast.

Fanatieke aanmoediging

Pisano valt op in Ahoy met zijn fanatieke manier van aanmoedigen in de spelersbox van Griekspoor. Griekspoor voelt zich vertrouwd met hem en zegt dat zijn coach Kristof Vliegen ook leert van de nieuwe benadering en met de meeste dingen meedoet.

Griekspoor geeft toe dat de nieuwe invloeden niet gemakkelijk waren, vooral toen zijn samenwerking met fysieke trainer Bas van Bentum abrupt eindigde. Hij gelooft echter dat als je succesvol wilt worden als sporter, je jezelf moet blootgeven en stappen moet zetten. Hij denkt dat dit de juiste stappen zijn op weg naar de top twintig of top tien.

Plaats een reactie