Griekspoor opnieuw verslagen door Sinner in halve finales ABN Amro Open

Tallon Griekspoor heeft opnieuw zijn Waterloo gevonden in de halve finales van het ABN Amro Open. Net als vorig jaar moest de 27-jarige Noord-Hollander zijn meerdere erkennen in de Italiaan Jannik Sinner, met een score van 2-6, 4-6.

De 22-jarige Sinner, als eerste geplaatst, zal het zondag in de finale van de 51ste editie van het toernooi opnemen tegen de Australiër Alex De Minaur. De Minaur won eerder op zaterdag, op zijn 25ste verjaardag, met 6-4, 6-3 van de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Griekspoor is de eerste Nederlander sinds Richard Krajicek in 1997 en 1998 die twee opeenvolgende halve finales heeft bereikt in Rotterdam. Vorig jaar was Sinner ook al de sterkste in de halve eindstrijd, met een score van 7-5, 7-6 (5).

Een overwinning op Sinner zou een grote stap voorwaarts betekenen voor Griekspoor in zijn streven naar de top van het tennis. Als nummer 29 van de wereldranglijst heeft hij recentelijk zijn eetpatroon en trainingsindeling aangepast.

Sinner domineert opnieuw

Sinner nam meteen de leiding in Ahoy door een break in de eerste game. De Italiaanse winnaar van de Australian Open pakte een tweede break op 4-1. Hoewel Sinner het even moeilijk had, wist hij zich met enkele fraaie dropshots uit de problemen te werken.

Sinner serveerde zichzelf naar een 6-2 voorsprong in de eerste set met een lovegame. In de tweede set liet Griekspoor twee breekkansen liggen bij 2-1 en 3-2. Bij 4-4 ging het mis voor Griekspoor: door een dubbele fout verloor hij zijn opslag op love, waarna Sinner doorzette.

“Als je van een sterke speler als Sinner wilt winnen, moet je je kansen grijpen”, zei Griekspoor na afloop.

Dit is de tweede overwinning van Sinner op een Nederlander tijdens dit toernooi. In de eerste ronde versloeg hij al Botic van de Zandschulp. Raemon Sluiter blijft voorlopig de laatste Nederlandse finalist (in 2003) en Jan Siemerink blijft de laatste Nederlandse winnaar (in 1998).

Sinner gaat zondag op herhaling. Vorig jaar verloor de huidige nummer vier van de wereld met 7-5, 2-6, 2-6 van de Rus Daniil Medvedev.

Bekijk hieronder de interviews met Tallon Griekspoor en Jannik Sinner:

Plaats een reactie