Alex De Minaur bereikt finale ABN Amro Open na overwinning op Dimitrov

Alex De Minaur heeft op zijn 25ste verjaardag de finale van de 51ste editie van het ABN Amro Open bereikt. De Australische tennisser versloeg zijn Bulgaarse tegenstander Grigor Dimitrov in twee sets met 6-4, 6-3.

De protegé van voormalig toptennisser Lleyton Hewitt brak meteen in de eerste game de opslag van Dimitrov, wat het verschil maakte in de eerste set. Bij een stand van 5-4 kreeg De Minaur drie kansen om de set te winnen, en bij de derde kans sloeg hij een ace.

In de eerste game van de tweede set behaalde De Minaur meteen weer een breakpunt tegen de Bulgaar, die als zesde geplaatst was in Rotterdam en dertiende op de wereldranglijst. Nadat dit punt benut was, bleef De Minaur de wedstrijd domineren.

Dimitrov wist zijn eigen servicebeurten te behouden, maar kon weinig uitrichten tegen de sterke opslagen van zijn zes jaar jongere tegenstander. De spaarzame kansen die de Bulgaar kreeg om een break te maken, werden vakkundig geneutraliseerd door De Minaur.

Spectaculaire rally

In de zesde game van de tweede set werd het publiek in Ahoy getrakteerd op de mooiste rally van de wedstrijd. Bij een 3-2 voorsprong voor De Minaur en een 15-30 achterstand op zijn eigen service, wist hij met een slim balletje het punt te winnen, tot frustratie van Dimitrov.

Dit brak het verzet van Dimitrov, die in 2018 de finale in Ahoy verloor van Roger Federer. Bij een stand van 5-3 benutte De Minaur het eerste wedstrijdpunt na een uitgeslagen bal van Dimitrov. Zo won hij ook de tweede set met 6-3. De hele wedstrijd duurde iets meer dan anderhalf uur.

Dit was de vijfde ontmoeting tussen De Minaur en Dimitrov. Door zijn overwinning in Rotterdam leidt De Minaur nu met 3-2 in onderlinge confrontaties.

Om 19.30 uur spelen de Nederlandse Tallon Griekspoor en Jannik Sinner de tweede halve finale.

Plaats een reactie