Griekspoor bereikt halve finales ABN Amro Open na opgave Raonic

Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ABN Amro Open in Rotterdam. De 27-jarige Griekspoor versloeg vrijdagavond de Fin Emil Ruusuvuori met 7-5, 7-6.

In de halve finale zal Griekspoor het opnemen tegen Jannick Sinner. De Italiaan zag vrijdagavond zijn tegenstander Milos Raonic opgeven in de halve finale.

Raonic, die terugkeerde van een blessure, stond voor het eerst sinds 2020 weer in de kwartfinales van een ATP-toernooi. Raonic, bekend om zijn sterke service, maakte het Sinner moeilijk in de eerste set, maar had een blessurebehandeling nodig.

Kort daarna kreeg Raonic twee setpunten op 5-4, maar hij miste ze. In de tiebreak behield Sinner zijn kalmte en pakte alsnog de set.

Aan het begin van de tweede set had Raonic duidelijk moeite met bewegen. Bij een stand van 1-1 moest hij gedwongen opgeven.

Geen enkele set verloren

Griekspoor heeft vorig jaar drie keer tegen Ruusuvuori gespeeld en in al die wedstrijden geen enkele set verloren. Deze keer had Ruusuvuori lange tijd de overhand. In de eerste set gingen alle games tot 5-5 gelijk op, maar toen kwam de Fin in de problemen. Op breekpunt sloeg hij een dubbele fout, waardoor Griekspoor de set won.

Gelijkopgaande strijd

De tweede set leek sterk op de eerste. Ditmaal ging het gelijk op tot 6-6 en werd er geen enkele game afgestaan. Het werd een tiebreak, waarin Ruusuvuori een aantal onnodige fouten maakte.

Met deze overwinning evenaart Griekspoor zijn prestatie van vorig jaar, toen hij ook de halve finales bereikte. Destijds was het Jannik Sinner, de huidige nummer vier van de wereld, die Griekspoor uit de finale hield.

“Ik ben erg blij met mijn optreden vanavond. Ik moest goed serveren en dat is me gelukt. Daarnaast maak ik graag gebruik van mijn backhandslice tegen deze tegenstander, omdat hij alles hard slaat”, aldus Griekspoor na afloop.

Als nummer 29 van de wereld speelt Griekspoor graag in eigen land. Vorig jaar won hij al de grastitel in Rosmalen en nu droomt hij van de overwinning in Ahoy. “Ik ben blij dat ik weer in de halve finales sta. Spelen in Nederland vind ik geweldig. Het zou fantastisch zijn als ik hier ook kan winnen, maar ik geniet nu vooral van elk moment.”

Plaats een reactie