Dimitrov bereikt als eerste halvefinalist ABN Amro Open

Grigor Dimitrov heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van het ABN Amro Open. De Bulgaar wist in Ahoy in drie sets te winnen van de Kazach Aleksandr Sjevtsjenko met 7-6 (2), 3-6, 6-4.

In de halve finales zal Dimitrov het opnemen tegen Alex de Minaur. De Australiër versloeg oud-winnaar Andrej Roeblev uit Rusland met 7-6 (5), 4-6 en 6-3.

Ondanks zijn overwinning was Dimitrov, de nummer dertien van de wereld, niet tevreden over zijn spel. “Ik wil hem niet tekort doen, maar ik speelde niet heel goed. Ik maakte veel onnodige fouten. Morgen moet mijn niveau omhoog”, aldus Dimitrov.

In de halve finale zal de Bulgaar het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Alex de Minaur en Andrej Roeblev. Vanavond staan ook de kwartfinales Tallon Griekspoor-Emil Ruusuvuori en Jannik Sinner-Milos Raonic op het programma.

Dimitrov is een bekend gezicht in Rotterdam, waar hij al voor de tiende keer deelneemt. In 2018 bereikte hij de finale, waarin hij verloor van Roger Federer.

Als nummer dertien van de wereld is Dimitrov sterk begonnen aan dit jaar. In januari won hij al het toernooi van Brisbane.

Plaats een reactie