Sinner verslaat Monfils in achtste finales ABN Amro Open

In de achtste finales van het ABN Amro Open heeft Gaël Monfils geen verrassing kunnen veroorzaken tegen topfavoriet Jannik Sinner. De Italiaan won met 6-3, 3-6 en 6-3.

Sinner, de nummer één van de plaatsingslijst in Rotterdam en de nummer vier van de wereld, had in de eerste ronde al Botic van de Zandschulp verslagen en ging door na zijn recente overwinning op de Australian Open.

De 37-jarige Monfils, die met een wildcard meedoet in Rotterdam, was een waardige tegenstander. Maar uiteindelijk moest hij het afleggen tegen de Italiaan.

Strijd

In de eerste set (6-3) had de Fransman moeite met Sinner, die met zijn krachtige forehand domineerde.

In de tweede set bood Monfils beter weerstand tegen de harde slagen van Sinner, die wat fouten begon te maken. De Fransman won de set met 6-3 en bracht de wedstrijd weer in balans.

Op het randje

In de derde en beslissende set leek het vuur bij Monfils gedoofd. Hij gaf de eerste twee games zomaar weg. De derde game werd weer een strijd tussen de top tennissers met snelle rally’s en harde slagen. Maar Sinner had het voordeel.

Bij een stand van 5-2 hing de wedstrijd aan een zijden draadje voor Monfils. Hij wist nog een game te winnen, maar toen was het Sinner die mocht serveren en de wedstrijd besliste.

Svetsjenko verslaat Rune

Aleksandr Sjevtsjenko rekende verrassend af met de Deen Holger Rune. De 23-jarige Kazach versloeg de nummer drie van de plaatsingslijst in Rotterdam in drie sets (6-4, 1-6, 6-3) en verdiende daarmee een plek in de kwartfinales in Ahoy.

“De revanche is zoet na de wedstrijd in Brisbane”, zei Sjevtsjenko over de eerder verloren wedstrijd tegen Rune. “Nu was ik agressiever in de eerste set. Hij was misschien iets beter in de derde set, maar ik had het geluk aan mijn zijde.”

De Kazach is blij dat hij verder gaat in Ahoy. “Nederland is een geweldig land en als kind droomde ik van het toernooi in Rotterdam.”

In de kwartfinale staat hij tegenover Grigor Dimitrov, de huidige nummer 57 van de wereld. De Bulgaar was eerder op de dag met 6-3 7-5 te sterk voor de Hongaar Marton Fucsovics.

Plaats een reactie