Sinner verslaat Van de Zandschulp in eerste ronde ABN Amro Open

In de eerste ronde van het ABN Amro Open kon Botic van de Zandschulp geen verrassing veroorzaken tegen topfavoriet Jannik Sinner. De eindstand was 3-6, 3-6.

Dit was de eerste wedstrijd voor Sinner sinds zijn overwinning op de Australian Open ruim twee weken geleden. Hij is de nummer één van de plaatsingslijst in Rotterdam.

Van de Zandschulp had moeite om zijn servicepunten te behouden en in de vijfde game van de eerste set wist Sinner een breekkans te benutten. Van de Zandschulp maakte af en toe wat foutjes in zijn spel en het verschil tussen de nummer 4 en 66 van de wereldranglijst werd steeds duidelijker door het spel van de Italiaan.

‘Dat viel reuze mee’

“Ik had gehoopt dat hij na zijn titel bij de Australian Open hier in Ahoy even moest inkomen in de eerste ronde, maar dat viel reuze mee”, zei Van de Zandschulp na afloop. “Ik had misschien minder fouten kunnen maken, maar ik denk dat hij je dat ook oplegt.”

Van de Zandschulp liet soms wel zijn klasse zien, vooral met zijn krachtige forehand, maar hij maakte ook te veel fouten (twaalf) en de servicegames van Sinner waren te sterk om kans te maken.

Sinner leek in de tweede set wat gas terug te nemen en gaf Van de Zandschulp geen ruimte, maar de Nederlander herpakte zich redelijk en wist een aantal mooie punten te scoren.

Matchpoints

Net als in de eerste set kwam Van de Zandschulp al vroeg in de tweede set tegen een break aan, terwijl hij met 40-0 voor stond. Sinner gaf dit voordeel niet meer uit handen, hoewel hij op 5-2 wel twee matchpoints miste.

Van de Zandschulp accepteerde de nederlaag snel.

“Als hij zo speelt, denk ik niet dat er een verrassing in zit. Hij speelde gewoon te goed. Ik denk dat als je van zo’n jongen wilt winnen, hij een slechte dag moet hebben en ik een goede dag.”

Twee voormalige winnaars

De laatste wedstrijd van de dag was tussen twee voormalige winnaars: de als tweede geplaatste Rus Andrej Roeblev (2021) en de Canadees Felix Auger-Aliassime (2022).

Roeblev won met 3-6, 7-6 (8), 7-5, maar moest in de derde set wel drie opeenvolgende matchpoints wegwerken.

Plaats een reactie