Rune vecht zich met moeite naar tweede ronde ABN Amro Open, Raonic bereikt kwartfinales

Holger Rune heeft met moeite de tweede ronde van het ABN Amro Open in Rotterdam bereikt ten koste van Roman Safioellin. De nummer zeven van de wereld had het zwaar tegen de 27-jarige Rus, maar wist het verschil te maken nadat hij vijf breakpoints had overleefd in de derde set: 6-4, 2-6, 6-1.

De 20-jarige Deense speler doet voor de tweede keer mee aan het toernooi in Rotterdam. Vorig jaar verloor hij in de tweede ronde van de 27-jarige Nederlandse speler Gijs Brouwer.

In de volgende ronde van het ABN Amro Open zal Rune het opnemen tegen de 23-jarige Alexander Shevchenko.

Raonic maakt unieke prestatie

Milos Raonic heeft voor het eerst sinds 2020 de kwartfinales van een ATP-toernooi bereikt bij het ABN Amro Open in Rotterdam. De Canadees was met 6-4, 6-4 te sterk voor Aleksandr Boeblik.

De nummer 309 van de wereld heeft zich voor het eerst sinds november 2020 geplaatst voor de laatste acht op het hoogste niveau. Raonic, die de afgelopen jaren veel blessures heeft gehad, strandde destijds in de halve finales van het masterstoernooi in Parijs.

De 33-jarige Canadees, die in 2015 finalist was van het ABN Amro Open, had toernooidirecteur Richard Krajicek verrast door zich in te schrijven voor het toernooi. Raonic maakte gebruik van de zogenoemde ‘protected ranking’, waarmee geblesseerde spelers toegelaten kunnen worden.

Plaats een reactie