Roeblev wint in eerste ronde ABN Amro Open van Belgische qualifier ‘Zizou’

Andrej Roeblev heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN Amro Open. De Russische tennisser, die als tweede geplaatst is in Rotterdam en vijfde op de wereldranglijst staat, had een zware dobber aan de Belgische qualifier Zizou Bergs, maar wist een overwerk te voorkomen en won met 7-5, 6-3. Ook Hubert Hurkacz bereikte de tweede ronde na een zware strijd tegen Jirii Lecheka (6-3, 6-7, 7-6).

In de tweede ronde zal Roeblev het opnemen tegen Felix Auger-Aliassime. De Canadees, winnaar van het toernooi in 2022, versloeg de Amerikaan Maxime Cressy met 7-6, 7-6.

Bergs liet tegen Roeblev zien waarom hij zijn naam eer aandoet. Hij speelde vrijuit, was niet bang en maakte regelmatig prachtige punten. De 24-jarige Belg is vernoemd naar de Franse voetballer Zinédine Zidane, die een jaar voor zijn geboorte wereldkampioen werd.

Bergs, de nummer 132 van de wereld, wist zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi in Ahoy door beide kwalificatiewedstrijden in twee sets te winnen. Hij kreeg net als Roeblev drie breekpunten, maar wist er geen enkele te benutten, terwijl de Rus twee keer toesloeg.

Roeblev bereikte in januari nog de kwartfinales van de Australian Open. Hoewel hij op grandslamtoernooien nooit verder is gekomen dan de laatste acht, wint hij regelmatig kleinere toernooien.

Hubert Hurkacz had het zwaar in zijn eerste ronde in Ahoy. De Pool en Jirii Lecheka waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok Hurkacz aan het langste eind met 6-3, 6-7 (9), 7-6 (9).

Hurkacz bereikte in januari de kwartfinales van de Australian Open, waar hij verloor van de afwezige Rus Daniil Medvedev. De 27-jarige Pool doet al sinds 2020 mee aan het toernooi in Rotterdam, maar heeft tot nu toe nog geen succes gehad, aangezien hij nooit verder is gekomen dan de tweede ronde.

In de volgende ronde zal Hurkacz het opnemen tegen de Nederlandse speler Tallon Griekspoor.

Plaats een reactie