Rus verliest marathonpartij tegen Martic en wordt uitgeschakeld in Doha

Arantxa Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde van het hardcourttoernooi van Doha te bereiken. In een spannende strijd van drie uur trok Petra Martic uiteindelijk aan het langste eind en was te sterk voor de Nederlandse.

De wedstrijd eindigde in een 5-7, 6-3, 6-7 (5) overwinning voor de Kroatische.

Hoewel beide speelsters 33 jaar oud zijn, hadden ze elkaar nog niet eerder ontmoet. Beiden kregen kansen in de openingsset, maar alleen Martic (de nummer 67 op de WTA-ranking) wist er een te benutten. Rus kwam daarna op achterstand, maar wist het tij te keren met vijf opeenvolgende games.

In de derde set verspeelde de Nederlandse (43ste op de wereldranglijst) een voorsprong, maar liet ze haar beste spel zien toen Martic serveerde voor de overwinning. Rus wist twee matchpoints weg te werken in de tiebreak, maar moest uiteindelijk capituleren op het derde matchpoint.

Plaats een reactie