Arantxa Rus mist hoogste ranking in carrière na nederlaag in driesetter

Arantxa Rus heeft in de kwartfinales van het WTA-toernooi in Cluj-Napoca, Roemenië, verloren. Hierdoor heeft de 33-jarige tennisster de kans gemist om voor het eerst in haar carrière de top 40 van de wereldranglijst te bereiken.

Na een wedstrijd van meer dan drie uur verloor Rus van de Roemeense Ana Bogdan met 6-3, 6-7 (6), 6-7 (5).

Net als in de vorige ronde tegen de Franse Alizé Cornet moest er ook tegen Bogdan een derde set gespeeld worden. De eerste set werd gewonnen door de Nederlandse met 6-3, maar de tweede set ging naar Bogdan in een tiebreak, tot groot enthousiasme van het Roemeense publiek.

Rus (WTA-45), die geen van de vorige drie ontmoetingen met Bogdan (WTA-65) had gewonnen, verloor in een bizarre derde set met maar liefst acht breaks in de tiebreak.

Geen beschermde status

Rus was als eerste geplaatst bij het relatief kleine toernooi in Roemenië. Bij een overwinning zou ze zelfs kunnen stijgen naar de 32e plaats op de wereldranglijst. Deze positie zou haar een beschermde status hebben gegeven bij de grandslamtoernooien.

Plaats een reactie