Arantxa Rus bereikt kwartfinales in Cluj-Napoca en nadert hoogste positie ooit op wereldranglijst

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Cluj-Napoca, Roemenië. De Zuid-Hollandse, die als eerste geplaatst was, versloeg Alizé Cornet met 4-6, 6-4, 6-0.

Als Rus de halve finales bereikt, zal ze stijgen naar de 40e plaats op de wereldranglijst. Dit zou haar hoogste positie ooit zijn. Als ze het toernooi in Roemenië wint, zal ze zelfs op de 32e plaats komen te staan, wat haar een beschermde status geeft bij de grandslamtoernooien.

Vijftien keer deuce

Rus had de vorige twee ontmoetingen met Cornet verloren. In 2010 won ze slechts twee games op het gravel van Bad Gastein, en in 2021 verloor ze in drie sets op het gras van Bad Homburg. Op het indoorhardcourt in Roemenië wist Rus op 3-5 in de eerste set maar liefst acht setpunten weg te werken in een game met vijftien keer deuce. Helaas serveerde Cornet de set een game later uit met een love game.

In de tweede set verspeelde Rus een 3-1 voorsprong, maar ze wist uiteindelijk toch de set te winnen en ging daarna in volle vaart door.

Plaats een reactie