Tennisicoon Boris Becker stopt als coach van Holger Rune

Na slechts enkele maanden heeft Boris Becker besloten om te stoppen als trainer van Holger Rune, de huidige nummer zeven van de wereld. De samenwerking tussen de twee begon pas in oktober, maar de 56-jarige Becker heeft nu al een einde aan de samenwerking gemaakt.

Op X heeft Becker zijn keuze toegelicht. “Ik heb me gerealiseerd dat als we succes willen behalen, ik meer beschikbaar moet zijn dan ik op dit moment kan zijn. Ik kan Holger op dit moment niet geven wat hij nodig heeft.”

De 20-jarige Rune moet nu op zoek naar een nieuwe trainer. Vorig jaar behaalde de Deen zijn beste resultaten op Wimbledon (kwartfinale) en op Roland Garros (kwartfinales in 2023 en 2022).

Becker, een zesvoudig grandslamwinnaar, werd in 2022 veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel in Groot-Brittannië wegens belastingfraude. De helft van deze straf was voorwaardelijk. Kort na zijn vrijlating begon de Duitser als coach van Rune.

Eerder nam Rune al afscheid van een andere trainer uit zijn begeleidingsteam, de Zwitser Severin Luthi, die bekendheid verwierf als coach van Roger Federer.

De Australian Open verliep teleurstellend voor Rune, aangezien hij al in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de veel lager geklasseerde Arthur Cazaux.

De komende week zal Rune deelnemen aan het ABN AMRO Open in Rotterdam.

Plaats een reactie