Saudi-Arabië organiseert ‘6 Kings Slam’ met topspelers tijdens ATP-seizoen

Rafael Nadal, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev en Holger Rune zullen in oktober deelnemen aan het ‘6 Kings Slam’. Dit nieuwe demonstratietoernooi wordt georganiseerd in de Saudische hoofdstad Riyad, zo meldt de organisatie.

Opmerkelijk genoeg vindt het evenement plaats tijdens het lopende ATP-seizoen, waarbij er geen punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn. De mondiale tennisbond ATP heeft nog niet gereageerd, maar zal waarschijnlijk niet blij zijn met de komst van dit lucratieve evenement.

Saudi-Arabië heeft de afgelopen jaren geprobeerd om verschillende grote sportevenementen naar het land te halen. Zo zal het WK voetbal in 2034 hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in Saudi-Arabië en spelen bekende voetballers als Cristiano Ronaldo, Neymar en Karim Benzema sinds kort in het land.

Andere sporten

Ook in andere sporten zoals Formule 1, golf en boksen worden er steeds vaker wedstrijden georganiseerd in Saudi-Arabië. Mensenrechtenorganisaties uiten regelmatig hun zorgen over de situatie in het land en zijn van mening dat Saudi-Arabië met het organiseren van sportevenementen zijn imago wil verbeteren.

Het is niet nieuw dat Saudi-Arabië zich op tennis richt. Er zouden ook gesprekken gaande zijn om de WTA Finals naar het land te halen.

Met de aankondiging van de 6 Kings Cup lijken de mannelijke toptennissers in ieder geval naar het Midden-Oosten te komen. Vijf van de zes deelnemers hebben één of meerdere grandslamtitels gewonnen, alleen Rune is daar nog niet in geslaagd.

Nadal heeft zich onlangs verbonden aan de Saoedische Tennisfederatie als ambassadeur.

Plaats een reactie