Rus verslaat Minnen na stroef begin en bereikt tweede ronde in Cluj-Napoca

Tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Cluj-Napoca. De Nederlandse, als eerste geplaatst, wist na een moeilijke start de Belgische Greet Minnen (WTA-75) te verslaan met 7-5, 6-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Minnen een geschikte tegenstander, aangezien ze in 2024 nog geen enkele wedstrijd had gewonnen. Toch wist Minnen in de eerste set een voorsprong van 3-1 te behalen. Rus, momenteel nummer 45 van de wereld, wist echter terug te komen en brak Minnen in de achtste game (4-4), waarna ze de set won met 7-5.

Overwinning

De 33-jarige Rus zette haar goede spel voort en besliste de wedstrijd op haar eerste matchpoint. In de tweede ronde zal Rus het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Franse Alizé Cornet en de Belgische Yanina Wickmayer.

Plaats een reactie