Medvedev trekt zich vermoeid terug uit ABN Amro Open in Rotterdam

Een van de grote publiekstrekkers van de 51ste editie van het ABN Amro Open heeft zich afgemeld. Daniil Medvedev zal niet deelnemen aan het toernooi in Rotterdam dat aanstaande zaterdag begint.

De Russische tennisser won vorig jaar het toernooi in Ahoy en was onlangs nog de verliezend finalist op de Australian Open. In een verklaring laat Medvedev weten: “Helaas moet ik mij terugtrekken voor Rotterdam. Na een ongelooflijk zwaar en lang toernooi in Australië is mijn lichaam, met name mijn rechtervoet, nog niet voldoende hersteld om mijn titel te verdedigen.”

“Ik speel graag in Rotterdam, heb een lange geschiedenis met het evenement en kijk ernaar uit om in 2025 terug te komen.”

Recordaantal sets gespeeld

De 27-jarige Medvedev blijkt nog niet volledig hersteld te zijn van zijn inspanningen Down Under. De Rus speelde een recordaantal van 31 sets in Melbourne en stond maar liefst 24 uur en 17 minuten op de baan.

Met de terugtrekking van Medvedev is Jannik Sinner (ATP-4) nu de nieuwe favoriet voor het ABN AMRO Open. De Italiaan versloeg Medvedev nog in de finale van de Australian Open. Naast Sinner zijn er nog drie andere toptienspelers actief in Rotterdam, namelijk Andrey Roeblev (ATP-5), Holger Rune (ATP-7) en Hubert Hurkacz (ATP-8).

Door de afmelding van Medvedev heeft de Nederlandse tennisser Botic van de Zandschulp geen wildcard meer nodig om deel te nemen aan het toernooi. Deze wildcard wordt nu toegekend aan Dino Prizmic, een veelbelovend 18-jarig talent uit Kroatië.

Plaats een reactie