Jesper de Jong krijgt onverwacht wildcard voor ABN Amro-tennistoernooi

Jesper de Jong heeft onverwachts een wildcard gekregen voor het ABN Amro-tennistoernooi. Hij neemt de plaats in van het Servische talent Hamad Medjedovic, die zich vanwege ziekte heeft afgemeld.

“Ik ben ontzettend blij met dit geweldige nieuws”, zegt een trotse Jesper de Jong. “Ik ben enorm dankbaar. Toen ik het bericht ontving, kon ik mijn geluk niet op. Ik had eigenlijk niet meer verwacht dat ik nog een wildcard zou krijgen.”

‘Je komt niet zomaar in zo’n toernooi’

Voor De Jong, momenteel de nummer 139 van de wereld, is het van groot belang om in Rotterdam te kunnen spelen, zo vertelt hij. “In dit toernooi doen de top 50 spelers mee, en ik sta op de 139e plaats. Je komt niet zomaar in zo’n toernooi terecht. Het is een fantastisch podium, het hoogste niveau dat Nederland te bieden heeft.”

Met De Jong, Tallon Griekspoor (ATP-29) en Botic van de Zandschulp (ATP-63) zullen er nu drie Nederlanders deelnemen aan het toernooi dat volgende week maandag in Rotterdam van start gaat.

“Het was al onze intentie om hem een wildcard te geven, maar we moesten afwachten of hij beschikbaar zou zijn. Nu dat het geval is, zijn we verheugd dat we niet twee, maar drie Nederlandse spelers in het hoofdtoernooi zullen zien”, zegt toernooidirecteur Richard Krajicek.

Voor het 23-jarige talent is dit een prachtige kans om zijn kwaliteiten te tonen in eigen land, nadat hij vorige maand de tweede ronde van de Australian Open wist te bereiken. Daar moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Italiaanse winnaar van het toernooi, Jannik Sinner.

Zes spelers uit de top tien

De Jong zal op het ABN Amro-toernooi opnieuw de strijd aangaan met Jannik Sinner. Krajicek is erin geslaagd om de winnaar van de Australian Open en nog vijf andere spelers uit de top tien van de wereld te strikken.

Ook Daniil Medvedev, Andrej Roeblev, Holger Rune en Felix Auger-Aliassime zullen in actie komen. Daarnaast heeft Gaël Monfils, winnaar van het toernooi in 2019 en 2020, een wildcard ontvangen.

Plaats een reactie