Nederland en Zwitserland gelijk na eerste dag Davis Cup-duel

De Nederlandse tennisploeg staat na de eerste dag van het Davis Cup-duel met Zwitserland op gelijke stand. Tallon Griekspoor behaalde een overwinning, terwijl Botic van de Zandschulp verloor.

Griekspoor, de kopman van het Nederlandse team en nummer 29 op de wereldranglijst, was in Groningen met 7-6 (3), 7-6 (3) te sterk voor Marc-Andrea Hüsler, de mondiale nummer 199. Van de Zandschulp, zelf nummer 63 van de wereld, ging met 6-4, 7-6 (3) ten onder tegen de mondiale nummer 175 Leandro Riedi.

De winnaar van dit tweedaagse treffen in Martini Plaza plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Davis Cup Finals.

Zwitserland heeft de prestigieuze tennisprijs één keer gewonnen, namelijk in 2014 met behulp van de wereldtoppers Roger Federer en Stan Wawrinka. Federer is inmiddels gestopt en Wawrinka, bijna 39 jaar oud maar nog steeds te vinden op de 56e plaats van de wereldranglijst, heeft zich nu niet beschikbaar gesteld.

Griekspoor en Van de Zandschulp hebben het zwaar

De jongere generatie tennissers uit Zwitserland doet het minder goed in het internationale circuit, maar Griekspoor had het desondanks moeilijk tegen Hüsler. Hoewel hij een goede start had, waarbij hij zijn service behield en meteen de service van de Zwitser brak, werd het al snel gelijk: 2-2.

Griekspoor maakte veel onnodige fouten en leek zich aan het begin van de wedstrijd te ergeren aan de ballen die werden gebruikt. Pas in de tiebreak wist hij het verschil te maken en de set te winnen van Hüsler, die bekend staat om zijn korte rally’s.

In de tweede set waren er geen breekkansen en dus moest er opnieuw een tiebreak gespeeld worden. Hoewel Griekspoor aan het begin een dubbele fout sloeg, herstelde hij zich snel en behaalde hij de overwinning.

Van de Zandschulp had het ook zwaar, maar hij slaagde er niet in om te winnen. Aan het einde van de eerste set verloor hij twee keer zijn service. Zelfs tijdens de spannende tiebreak in de tweede set kon Van de Zandschulp zijn service niet behouden. Slechts één van de vier punten werd behaald op zijn eigen opslag.

Op de laatste dag van het Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Zwitserland zal Griekspoor het opnemen tegen Riedi, terwijl Van de Zandschulp het zal opnemen tegen Hüsler.

Plaats een reactie