Tatjana Maria verslaat Arianne Hartono in eerste ronde WTA-toernooi Hua Hin

Tijdens het WTA-toernooi in Hua Hin, Thailand, kon tennisster Arianne Hartono geen stunt uithalen. De 27-jarige Groningse, die op de 156e plaats staat op de wereldranglijst, was niet opgewassen tegen de als vierde geplaatste Tatjana Maria.

De 36-jarige Duitse routinier, die op de 44e plaats staat in de wereld, was veel te sterk en won met 3-6, 1-6. Hartono had zich via het kwalificatietoernooi weten te plaatsen voor het hoofdschema, iets wat haar recentelijk niet lukte bij de Australian Open.

Sterk begin wordt niet voortgezet

De Nederlandse begon op het Thaise hardcourt met een game op love, maar in drie van haar volgende vier servicegames werd ze gebroken. Maria, die twee jaar geleden verrassend de halve finales bereikte op Wimbledon, was zeer efficiënt en benutte drie van haar vier breekkansen.

In de tweede set deed de Duitse er nog een schepje bovenop. Ze kreeg twee kansen op een break en wist ze beide te verzilveren. Hartono kreeg in de hele wedstrijd slechts één breekkans, in de eerste set, maar wist deze wel te benutten.

Plaats een reactie