Sabalenka wint opnieuw de Australian Open

Aryna Sabalenka heeft voor de tweede keer op rij de Australian Open gewonnen. De tennisster uit Belarus, die als tweede geplaatst was, versloeg de Chinese Zheng Qinwen in de finale met 6-3, 6-2.

Sabalenka bereikte de finale zonder een set te verliezen en versloeg onder andere Barbora Krejciková (9) en Coco Gauff (4). Zheng, die vier jaar jonger is dan Sabalenka, verloor in de aanloop naar de finale drie sets en speelde niet tegen spelers uit de top vijftig.

Met haar sterke service overrompelde Sabalenka Zheng en brak ze haar direct. Zheng kreeg nog wel kansen om terug te komen, maar Sabalenka won vijf punten op rij vanaf 0-40. Na 34 minuten was de eerste set voor Sabalenka.

Zheng speelde goed en sloeg negentien winners, maar kon niet op tegen het sterke spel van Sabalenka.

In de tweede set nam Sabalenka meteen afstand van Zheng. Hoewel Zheng af en toe goede slagen maakte, lukte het haar niet om de controle over de rally’s te krijgen. Haar opslag liet haar ook in de steek.

Het leek even spannend te worden toen Sabalenka vier matchpoints miste op haar eigen service, waaronder drie op rij op 40-0, en Zheng een breekpunt kreeg. Maar Sabalenka bleef kalm en sloeg op haar vijfde matchpoint toe.

Sabalenka is de eerste speelster die de Australian Open twee jaar op rij wint sinds haar landgenote Viktoryja Azarenka in 2012 en 2013.

Iga Swiatek, de nummer één van de wereld, werd al in de derde ronde uitgeschakeld. Ondanks haar vroege uitschakeling blijft ze de wereldranglijst aanvoeren, gevolgd door Sabalenka. Zheng stijgt naar de zevende plaats, haar hoogste positie tot nu toe.

Plaats een reactie