Rolstoeltennisster Diede de Groot wint voor de zesde keer de Australian Open

Diede de Groot heeft opnieuw geschiedenis geschreven in het rolstoeltennis. De Nederlandse tennisster heeft voor de zesde keer de Australian Open gewonnen, nadat ze Yui Kamiji uit Japan versloeg in de finale. Met deze overwinning evenaart De Groot het record van Esther Vergeer, met 21 grandslamzeges. Daarnaast is het haar 13e opeenvolgende grandslamtitel.

Een spannende finale

In een enerverende finale gaf De Groot een 5-2 voorsprong weg in de eerste set, maar wist ze uiteindelijk toch de overwinning binnen te slepen. In de tweede set maakte ze gebruik van haar tweede matchpoint en versloeg ze Kamiji, die voor de 44e keer in 59 ontmoetingen verloor van De Groot.

De Groot heeft al jarenlang de absolute heerschappij in het rolstoeltennis. Sinds maart 2018 staat ze bovenaan de wereldranglijst en heeft ze alle grote titels op haar naam geschreven. In 2021 behaalde ze zelfs de Golden Slam, waarbij ze alle grandslamtoernooien won en goud behaalde op de Olympische Spelen in Tokio, zowel in het enkelspel als het dubbelspel.

Met haar zesde Australian Open-titel voegt De Groot opnieuw een indrukwekkende prestatie toe aan haar palmares. Eerder heeft ze al vier keer Roland Garros gewonnen, vijf keer Wimbledon en zes keer de US Open.

De Groot wordt erkend voor haar buitengewone prestaties en impact op de sport. In december 2021 werd ze uitgeroepen tot Parasportvrouw van het jaar in Nederland.

Plaats een reactie