Diede de Groot naar finale Australian Open; kans op evenaring grandslamrecord Vergeer

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft op overtuigende wijze de finale van de Australian Open bereikt. De Nederlandse nummer één van de wereld versloeg haar als derde geplaatste landgenote Jiske Griffioen in de halve finale met 6-1, 6-2.

In de eindstrijd staat De Groot tegenover Yui Kamiji, de mondiale nummer twee. De Groot en Kamiji hebben elkaar al vaker ontmoet in finales, waarbij De Groot de overhand had in de finale van de US Open, Roland Garros en Australian Open vorig jaar.

De 27-jarige De Groot heeft de mogelijkheid om haar zesde titel in Melbourne te veroveren. Daarnaast kan ze haar 21ste grandslamzege behalen, waarmee ze het record van Esther Vergeer evenaart.

De Groot, die vorige maand werd uitgeroepen tot Parasportvrouw van het Jaar, is sinds 26 maart 2018 de onbetwiste nummer één van de wereld. Na haar overwinning op Griffioen heeft ze nu al 133 wedstrijden op rij gewonnen.

Plaats een reactie